За Нас

АРС СТУДИО е основано во 2000 година. Од скромните почетоци како центар за едукација на деца и возрасни, набрзо скокнавме во бурните преведувачки води и, пловејќи по бранот на барањата на љубителите на пишаниот збор, денес сме сосредоточени на тоа да ги приближиме врвовите од стручната литература и ѕвездите меѓу книжевните дела до македонските читатели.

Започнувајќи со книжевни преводи, на читателите им ја отворивме вратата кон светот на поезијата и прозата на славните творци. Негувајќи го преведениот збор, подготвуваме книги за да ве разгалиме и да ве разонодиме, но и да понудиме книги што вечно ќе ви останат во сеќавање. Нашата визија е да ви понудиме пријатна оддишка исполнета со приказни за големи љубови, историски пресврти, мрачни светови, потресни судбини и возбудливи авантури. Со слушање на вашите желби, и натаму ќе работиме да ги донесеме вашите „најдобри другари“ од книжевниот свет до вашите полици во најкраток рок и по најповолни услови со квалитет што ја заслужува вашата доверба.

И во поглед на академската средина, АРС СТУДИО има улога и цел да биде неисцрпен извор на психолошката, историската и филозофската мисла каде што сите, и оние од пошироките и од потесните академски кругови ќе можат да ја згаснат својата „жед“ за знаење, унапредување на своите вештини и градење на своите вредности. Нудиме времеплов со кој читателот ќе присуствува на подемот и падот на старите, но и модерни цивилизации, ризница на идеи и учења на големите мислители и енциклопедија на знаење од познатите психолози со што читателот ќе го збогати својот интелектуален и духовен профил.

АРС СТУДИО се залага да биде повеќе од издавачка и преведувачка куќа. Сакаме да бидеме културно жариште каде што ќе работиме во служба на пишаниот збор и каде што ќе поттикнуваме на зачекорување во нови светови, во потрага по нови знаења вооружени со љубопитност и здружени преку љубовта кон книгите.

Уживајте во читањето, читајте со уживање!

Контактирајте не